Skip to content

ΚΛΙΚΑ,ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΑΣ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ

Νοέμβριος 25, 2009

 Eχτες,ύστερα απο τα όσα δημοσιεύθηκαν στο site tvxs,αρκετοί αναγνώστες-σχολιαστές ανταποκρίθηκαν σε ένα αυθόρμητο κάλεσμα ενός αναγνώστη,του »mind the gap», για αποχή από τον σχολιασμό και την επίσκεψη sto site.Σαν ένα είδος διαμαρτυρίας,για την χυδαιότητα που αναρτήσανε οι υπεύθυνοι του site..
εδώ


Μερικοί από όσους δεν ακολούθησαν,δικαίωμα τους,κατηγόρησαν τους υπόλοιπους,με λιγα λόγια για σύστση κλίκας,συμμορίας ή δεν ξέρω και εγώ τι άλλο…Επειδή εγώ δεν θα τα πώ καλύτερα ορίστε η απάντηση από τον ανγνώστη mind the gap…

@ TVXS, stelioskouloglou, όλους τους σχολιαστές

Σχετικά με την αποχή των 24 ωρών από τον σχολιασμό.

Όπως τόνισα στην κατάληξη του σχολίου μου το οποίο πόσταρα σε μερικά θρέντ εχθές , έκανα μια πρόταση γνωρίζοντας ότι μπορεί και να μην την ακολουθούσε και κανείς.
Δεν ήταν μια πρόταση για «συνδικαλισμό» ή «απεργία» (δεν υπάρχει εργασία και εργοδότης), ήταν μια πρόταση για ένα «πείραμα», μια προσπάθεια να καταδειχθούν και να ξεκαθαριστούν μερικά πράγματα και μια προσπάθεια εκτόνωσης της οργής, ώστε να μπορούμε όλοι να εκτιμήσουμε την κατάσταση ψύχραιμα.
Επίσης ήταν μια απόφαση προσωπική και 100% αυθόρμητη.
Έχω ελάχιστες προσωπικές επαφές με σχολιαστές και δεν ήρθα σε καμία συνεννόηση με κανενός είδους «κλίκα» όπως υπονοήθηκε από κάποιους σχολιαστές.
Αν επιθυμούσα να οργανώσω κάτι τέτοιο θα ζητούσα να αναρτηθεί ως «προκήρυξη» (σικ) από το ΤΒΧΣ το σχόλιο (δοκιμάζοντας προβοκατόρικα και τα όρια του «πλουραλισμού»), ώστε να λάμβαναν γνώση όλοι οι σχολιαστές και όχι μόνον όσοι είδανε τα σχόλια λίγο πριν τις 19 00 εχθές.
Αντίθετα μέρος του πειράματος ήταν να το αφήσω στην τυχαιότητά του.
Στην πράξη λειτούργησε πολύ ποιο αποτελεσματικά απ ότι περίμενα και ακολούθησαν αρκετοί, που προφανώς έχουν τον ίδιο προβληματισμό και πιθανόν να είχαν σκεφτεί το ίδιο (άρα ένα μέρος της κοινωνίας των σχολιαστών έχει ένα στοιχειώδες κοινό υποσυνείδητο).
Υπονοήθηκε επίσης από κάποιους ότι παρέσυρα τους σχολιαστές, λες και πρόκειται για πρόβατα ή πως χρήζω ιδιαίτερης μεταχειρίσεις από τον Στέλιο Κούλογλου, ότι τον γλύφω, ότι κάνω «καπρίτσια και σταριλίκια» και διάφορες άλλες αηδίες.
Δεν γνωρίζω τον Στέλιο Κούλογλου προσωπικά και του έχω κάνει πολλές φορές σκληρή κριτική, όταν θεωρούσα ότι έχει κάνει λάθος (όπως και τώρα) και έχω αντίστοιχα υπερασπιστεί κινήσεις του όταν συμφωνούσα μαζί του.
Επίσης ακριβώς επειδή δεν κινήθηκα με «κλίκες», «οργανώσεις» και «οπαδισμούς» πολλοί σχολιαστές που σε κανονικές συνθήκες θα συμμετείχαν, δεν αντιλήφθηκαν καν τι συνέβη.
Σε καμία περίπτωση δεν αποκάλεσα εκ των προτέρων οποιονδήποτε δε συμφωνούσε με την πρόταση «φασίστα», ή Troll, εννοούσα πως αν απείχαμε, όλοι όσοι δεν ανήκουμε σε αυτή την κατηγορία, (ιδανική περίπτωση του πειράματος) θα έμενε το ΤΒΧΣ με «ταργκετ γκρουπ» τα συγκεκριμένα άτομα και θα αναδεικνυόταν το πρόβλημα περισσότερο.
Αυτό ήταν το σκεπτικό και όχι η προσβολή οποιουδήποτε σχολιαστή που δεν trollάρη και δεν είναι αρρωστημένο φασιστοειδές.
Επίσης δεν είχε φυσικά χαρακτήρα «δημοψηφίσματος η κίνηση (ούτε να μετρηθούμε και να αναμετρηθούμε), έτσι κι αλλιώς η πλειοψηφία κατέκρινε το άρθρο του Εντιμότατου επιστολογράφου.
Κατέληξα σε αυτήν λοιπόν την απόφαση, όχι γιατί απαιτούσα να λογοκριθεί το επίμαχο άρθρο, αλλά διότι ο «πλουραλισμός» του ΤΒΧΣ εδώ και καιρό είχε γίνει πολύ «σχετικός» και επιλεκτικός.
Είμαι ο τελευταίος εδώ μέσα που τάσσεται υπέρ οποιασδήποτε μορφής λογοκρισίας (πέραν των Troll για καθαρά πρακτικούς λόγους) και αυτό το γνωρίζουν όλοι όσοι έχουν διαβάσει σχετικά σχόλιά μου σε σχετικά θρεντ.
Είμαι ακόμη και κατά της διαγραφής λογαριασμών διαπιστωμένα ναζιστών και αυτό τουλάχιστον μου το έχουν αναγνωρίσει ακόμη και σχολιαστές που είναι εχθρικοί απέναντί μου.
Το δικαίωμα της άποψης του καθένα δεν το διαπραγματεύομαι, ακόμη και αυτό του κυρ ΑρχηΕντιμότατου επιστολογράφου.
Όμως εφόσον υπάρχει «δεοντολογία» στο ΤΒΧΣ (το Μέσο βάζει τους κανόνες και έχει κάθε δικαίωμα, δεν θέλει κανείς να συνδιαχειριστεί το Μέσο όπως υπονοήθηκε επίσης βλακωδώς) θα πρέπει να ισχύει για όλους.
Και τα μέτρα και τα σταθμά θα πρέπει να είναι ακριβώς τα ίδια.
Η «επιστολή» – αφορμή του Εντιμότατου, περιέχει σαφώς σεξιστικά υπονοούμενα και ως εκ τούτου αντιβαίνει την «δεοντολογία» βάση της οποίας έχουν διαγραφεί πολλοί χρήστες και σχόλια.
Όσο ήταν στα πλαίσια του σχολιασμού η «επιστολή» δε με απασχόλησε παρά μόνο στην αντιπαράθεση μετάξι των απόψεων και φυσικά και ήταν δικαίωμα του Εντιμότατου να έχει άποψη και δικαίωμα επίσης των σχολιαστών να διαφωνούν στα πλαίσια του «καφενείου» μας.
Η επιλογή όμως αβασάνιστα από το ΤΒΧΣ, ως άρθρου, ενός «αντιδεοντολογικού» κειμένου, όταν παράλληλα διαγράφτηκαν χρήστες για «δεοντολογικούς λόγους» ξεσκέπασε το πρόβλημα που σέρνεται καιρό τώρα στο ΤΒΧΣ σχετικά με την πολιτική διαχείρισης και με τους «κανόνες» κλπ.
Ο καθένας μπορούσε να φανταστεί διάφορα σενάρια και διάφορες έρποντες φήμες, από το ότι το ΤΒΧΣ ξεπουλιέται, έως του ότι έγινε απλά ένα τραγικό λάθος που είναι αντικειμενικά δύσκολο να μαζευτεί (το πιθανότερο).
Όμως από ένα ΜΜΕ στο οποίο επιλέγω να εκφράζομαι σχολιάζοντας έχω την απαίτηση να γνωρίζω τους κανόνες, να τους αποδεχτώ, η να μην συμμετέχω αν δε μου κάνουν.
Επίσης έχω το δικαίωμα να γνωρίζω το εύρος της «ανεξαρτησίας» του, ειδικά όταν το ΤΒΧΣ μας συστήθηκε απ την αρχή του ως «ανεξάρτητο» και για αυτό το στηρίζουμε.
Σε κάθε περίπτωση πάντως έχω δικαίωμα να γνωρίζω αν αλλάζουν οι κανόνες ή αν το ΤΒΧΣ κάνει στροφή προς την «εξάρτηση», γιατί τότε αλλάζει το κριτήριο της επιλογής μου.
Εάν αλλάζει η στάση του ΤΒΧΣ και δε μου γουστάρει μπορώ να μην το διαβάζω, δεν θα επιβάλω εγώ στην επιχείρηση τη «γραμμή» (δεν θέλει κανείς να επιβάλλει στον Κούλογλου τι θα κάνει στο μαγαζί του), εάν πρόκειται απλά για ένα πρόβλημα «δεοντολογίας» θα πρέπει να ξεκαθαριστεί με τον σαφέστερο δυνατό τρόπο.
Εάν το θέμα είναι ο πλουραλισμός τότε θα πρέπει να ισχύει απόλυτα η πολιτική «δεοντολογίας» και για όλους.
Σε όλες τις περιπτώσεις όμως η ευθύνη βαραίνει το Μέσο κύριε Κούλογλου.
Δεν θα διάβαζα και δε θα σχολίαζα ποτέ σε ένα Μέσο που γραμμή του θα ήταν πχ την μέρα του πολυτεχνείου να φιλοξενούσε μια επιστολή του ιωαννιδη με προσβλητικές κουβέντες προς τους συμμετέχοντες στην εξέγερση.
Ούτε σε ένα Μέσο που η δεοντολογία θα εφαρμόζεται στην τύχη, ή επιλεκτικά, ή με «ελεύθερη» ερμηνεία, με διαγραφές προς τα αριστερά, ταυτόχρονη υπέρμετρη ανοχή σε troll και φασίστες και δημοσίευση, ως άρθρων, σεξιστικών παραληρημάτων.
Το πείραμα λοιπόν πέτυχε, γιατί έγινε θέμα και ακόμη και αν κατακρίθηκε έχει κάνει τη δουλεία του, δοκίμασε τα ανακλαστικά μας και δημιούργησε αντιδράσεις.

Κύριε Κούλογλου προσωπικά δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω τις καλές προθέσεις σας, όμως εδώ κατά την γνώμη μου και μάλλον και της πλειοψηφίας των αναγνωστών έχετε κάνει μεγάλο λάθος.
Η δημοσίευση του ανοσιουργήματος είναι εκτός του κώδικα δεοντολογίας που έχετε θέσει και αυτό είναι αντικειμενικό και όχι υποκειμενικό κριτήριο που το ίδιο το ΤΒΧΣ έχει θέσει.
Προσωπικά θεωρώ ότι πρέπει να κατέβει το «άρθρο», καταλαβαίνω βέβαια πως είναι πολύ δύσκολο να γίνει αυτό διότι θα είναι μια παραδοχή χοντράδας, αλλά η παραμονή του θα πρέπει να συνοδευτεί τουλάχιστον από την επιστροφή των διαγραμμένων, βάσει του ίδιου κώδικα, σχολιαστών εάν θέλετε να είστε αντικείμενοι.
Καταλαβαίνω επίσης και την επιχειρηματική αγωνία για την τύχη του ΤΒΧΣ.
Αν θέλετε ένα Μέσο πραγματικά πλουραλιστικό τότε κοινοποιείστε μας τον νέο κώδικα δεοντολογίας και την νέα πολιτική ξεκάθαρα και κυρίως εφαρμόστε την σωστά.

Ευχαριστώ όλους ανεξαιρέτως τους σχολιαστές.

Δεν επιθυμώ τη δημοσίευση του κειμένου ως άρθρο.

Advertisements
No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: