Skip to content

Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ,Ο ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ Ο ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ..

Ιανουαρίου 31, 2010

TO ΑΡΘΡΟ ΤΟ ΕΙΔΑ ΣΤΟ ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
ΤΟΥ Γ.ΔΕΛΑΣΤΙΚ
TO ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ,EINAI ΤΟΥ SOTER

Στα χέρια των «αποικιακών διοικητών» της EE παραδίδει την ελληνική οικονομία η κυβέρνηση Παπανδρέου. Αν μάλιστα ευσταθεί η πληροφορία των Νέων την Παρασκευή ότι η ίδια η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πρότεινε στην Κομισιόν να στείλει «γκαουλάιτερ» της EE, ο οποίος να εγκατασταθεί στο υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα και να ασκεί αρμοδιότητες γενικού επιθεωρητή που θα ελέγχει μέρα – νύχτα την εφαρμογή του Προγράμματος Σταθερότητας από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ελληνικού κράτους, τότε η κυβέρνηση Παπανδρέου θα έχει οδηγήσει τη χώρα στο έσχατο σκαλοπάτι πολιτικής εξαθλίωσης.
Αυτό, πέρα από τις απερίγραπτες οικονομικές απάτες που αποκαλύφθηκε ότι είχε κάνει η κυβέρνηση Καραμανλή.

Το δρόμο αυτόν τον έχει ήδη ανοίξει ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος λειτουργεί ως ιμάντας μεταφοράς των πιέσεων της Κομισιόν προς την ελληνική κυβέρνηση, με την απόφαση του να τοποθετήσει στο διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδας ένα μέλος της… στατιστικής υπηρεσίας της EE!

Εννοείται πως ούτε η πράξη αυτή ούτε ο διορισμός επιθεωρητή – γκαουλάιτερ προβλέπονται από οποιαδήποτε συνθήκη της EE και φυσικά κανένα κράτος που στοιχειωδώς σέβεται τον εαυτό του δεν θα ανεχόταν ποτέ τέτοιας αποικιακής μορφής έλεγχο.

Δεν γνωρίζουμε αν τελικά ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, ο οποίος φέρεται από τα Νέα να έχει αναμειχθεί προσωπικά στην υποβολή του αιτήματος(!) για το διορισμό του γκαουλάιτερ, θα προχωρήσει στην κίνηση αυτή ή αν θα υπαναχωρήσει την υστάτη των στιγμών για λόγους έστω «εθνικής ντροπής».
Δύσκολο ακόμη και να το ελπίσει κανείς, αν λάβει υπόψη του τις θλιβερές εικόνες στο Νταβός που είδαμε στην τηλεόραση: Έναν τηλεοπτικό δημοσιογράφο των Φαϊνάνσιαλ Τάιμς, της εφημερίδας που παίζει το ρόλο αιχμής του δόρατος στα παιχνίδια των διεθνών κερδοσκόπων κατά της Ελλάδας, να κυνηγάει και να παίρνει με το ζόρι συνέντευξη από τον έλληνα πρωθυπουργό, ο οποίος αντί να τον διαολοστείλει και να ξεσκεπάσει το ρόλο της εφημερίδας αυτής, κατάντησε να τον διαβεβαιώνει ότι έχει ήδη περιορίσει κατά δεκάδες χιλιάδες τους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα και ότι έχει ήδη μειώσει τις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων!

Τεράστιες διαστάσεις έχει τόσο για τη χώρα όσο και κυρίως για τους εργαζόμενους το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα με τις επιθέσεις κερδοσκόπων και πολιτικών ηγετών της EE.
Το ζήτημα δεν είναι βεβαίως μόνο το αν η χώρα θα δανείζεται με επιτόκιο 5% ή 7%, το οποίο σίγουρα δεν είναι καθόλου ασήμαντο, αφού αυτή η διαφορά μεταφράζεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε τόκους που βγαίνουν από τις τσέπες των ελλήνων φορολογουμένων.
Πιο σοβαρό είναι το πρόβλημα της εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας στην EE, με πρόσχημα τη δύσκολη οικονομική κατάσταση. Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως υπάρχει με τους εργαζόμενους και το μέλλον τους. Στην πραγματικότητα αυτό που εμφανίζεται ως «απώλεια εθνικής κυριαρχίας» είναι κίνηση ενίσχυσης της ελληνικής αστικής τάξης από την EE για να περάσει μέτρα κατά των εργαζομένων που μόνη της θα αδυνατούσε να περάσει.

Έχει τεράστια πολιτική σημασία να συνειδητοποιήσουμε σε βάθος την ταξική ουσία αυτής της επιχείρησης που ξετυλίγεται μήνες τώρα μπροστά στα μάτια μας. Το ζητούμενο για τους εργαζόμενους δεν είναι η αγωνία μην τυχόν και δεν εγκρίνει η Κομισιόν, το Γιουρογκρούπ και το Ecofin το πρόγραμμα σταθερότητας που υπέβαλε η κυβέρνηση Παπανδρέου, αλλά το πώς οι έλληνες εργαζόμενοι με την αγωνιστική αντίσταση τους δεν θα επιτρέψουν να εφαρμοστούν οι άφθονες αντεργατικές πλευρές του!

Αυτό έχει πραγματικά ζωτική σημασία γιατί εδώ μας κοροϊδεύουν ασύστολα. Οι ίδιοι οι ευρωπαίοι πολιτικοί που με τις αλλεπάλληλες εχθρικές δηλώσεις τους ενθαρρύνουν ανεπιφύλακτα τις κερδοσκοπικές επιθέσεις που γονατίζουν οικονομικά την Ελλάδα, οι ίδιοι τώρα εμφανίζονται να καταρτίζουν σχέδιο για να τη… σώσουν!

Εννοείται, με ακόμη βαρύτερους πολιτικούς όρους και ακόμη πιο ασφυκτικό έλεγχο της ελληνικής οικονομικής πολιτικής από το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες.
Με τη συζήτηση περί «σχεδίου σωτηρίας» στοχεύουν επίσης στην αντιστροφή του πολιτικού κλίματος.

Όλοι οι Έλληνες αυτή την εποχή μουντζώνουν με χέρια και με πόδια την EE και τη βρίζουν με τα χειρότερα λόγια, έχοντας διαπιστώσει με επώδυνο τρόπο ότι αυτή είναι υπαίτια όχι φυσικά για τις οικονομικές και λογιστικές απάτες της κυβέρνησης Καραμανλή, οι οποίες άλλωστε αποτελούν κοινό τόπο σε όλες τις χώρες – μέλη της EE (αν και σε κάπως μικρότερο βαθμό), αλλά για την ενορχήστρωση αυτής της πρωτοφανούς σε ένταση, έκταση και διάρκεια, επιχείρησης οικονομικού και πολιτικού εξανδραποδισμού της Ελλάδας και πάνω απ’ όλα των εργαζομένων της.
Αν όμως περάσει σχέδιο σωτηρίας από την EE, τότε το κλίμα θα αντιστραφεί και οι Έλληνες θα «ευγνωμονούν» την EE που μας έσωσε!

Αυτοί ξέρουν τι θέλουν. Εμείς θα τους επιτρέψουμε να το περάσουν;

Γ. Δελαστίκ – Πρίν

Advertisements
One Comment leave one →
  1. takis permalink
    Ιουνίου 7, 2011 9:28 πμ

    ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΡΟΥΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΥΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ.ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΙΔΡΥΘΕΙ ΜΥΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: